Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

«Ούτε μια «συγγνώμη» δεν είχε το θάρρος να ζητήσει ο Μητσοτάκης!»


Νίκος Νικολόπουλος

Για την απίστευτη αποσύνθεση του κρατικού μηχανισμού και την πρωτοφανή ταλαιπωρία των πολιτών, εξ αιτίας της αναμενόμενης κακοκαιρίας που έπηξε τη χώρα, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και πρ. υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 
Χρειάστηκε μία ακόμα αναμενόμενη από μέρες έντονη κακοκαιρία, για να βουλιάξει και πάλι, αυτή τη φορά στο χιόνι, το …επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη.

Με χιλιάδες οδηγούς «θαμμένους» στην Αττική Οδό εκτεθειμένους στο πολικό ψύχος και χωρίς ούτε τα χρειώδη, με χιλιάδες άλλους πολίτες εγκλωβισμένους σε τρένα- αστικά λεωφορεία – τρόλεϊ, με τη χώρα βυθισμένη στο σκοτάδι και κομμένη στα δύο, με ολόκληρες οικογένειες, μικρά παιδιά και γέροντες να δεινοπαθούν και με ατελείωτες ώρες μαρτυρίου για τους πολίτες, ο Πρωθυπουργός, παρέα με τους αρίστους του, παραμένουν εξαφανισμένοι!

Βολεμένοι, στη ζεστασιά, την ασφάλεια και την χλιδή των πολυτελών γραφείων του Μαξίμου, κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις και ανακοινώνουν αποζημίωση – παρωδία 2.000 ευρώ για εγκλωβισμένους οδηγούς. Νομίζουν ότι με αυτές τις επικοινωνιακές πομφόλυγες, θα στρέψουν την οργή της κοινής γνώμης μόνο κατά της ανεκδιήγητης Αττικής Οδού, ώστε οι ίδιοι να παραμείνουν με την αμέριστη βοήθεια των πρόθυμων «κωλο-Πετσωμένων» ΜΜΕ, στο απυρόβλητο.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες για να αποφασίσει ο ανήμπορος Πρωθυπουργός να επιτρέψει στον Στρατό να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό. Αναγκαζόμενος έτσι να παραδεχθεί ότι ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε άχρηστος και η πολιτική προστασία ανεπαρκής. Κάπως έτσι μοιραία η χώρα έγινε βορά στα διεθνή ΜΜΕ και στους γείτονες Τούρκους, που με ιοβόλα και περιπαικτικά σχόλια περιγράφουν το ατελείωτο φιάσκο του επιτελικού κράτους της Ν.Δ.

Ακόμα και τώρα, ο Κυριάκος δεν έχει βρει το θάρρος να ζητήσει έστω για τα μάτια του κόσμου, ούτε μια «συγγνώμη» για την εικόνα αποσύνθεσης και παράλυσης που παρουσιάζει το κράτος με ευθύνη της Κυβέρνησής του. Δεν έχει ψελλίσει ούτε μια «συγγνώμη» για την απίστευτη ταλαιπωρία των φορολογουμένων πολιτών και την αδυναμία του να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει ούτε κρίσεις, ούτε φυσικές καταστροφές.

Άραγε, ο κ. Μητσοτάκης έχει αίσθηση της πραγματικότητας; Διατηρεί ακόμα επαφή με το περιβάλλον; Πότε θα ξυπνήσει από το λήθαργό του;