Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 21 Μαρτίου


  
Με στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 3μμ και συγκέντρωση στην πλατεία... 
 
 
Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι, αλλά και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕΔΗΝ. Ανάλογες δράσεις Υγειονομικών θα γίνουν και στην περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, όπου θα συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Τα αιτήματα της στάσης εργασίας, είναι: Όχι στις απολύσεις και τις αναστολές, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, να αυξηθούν οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας προς όφελος του ΕΣΥ, να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι και να μπουν οι εργολάβοι στην κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων.

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο) παραθέτει στοιχεία για τα ζητήματα που την απασχολούν και επιπλέον τονίζει πως: «Η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα βρίσκεται ένα χρόνο τώρα στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας ως πόρισμα της επιτροπής «Μπεχράκη». Όχι μόνο δεν έχουν χαρακτηρίσει εργατικό ατύχημα, επαγγελματική νόσο τον κορονοϊό, αλλά τώρα θέτουν προσχήματα σε συγγενείς πρώτου βαθμού συναδέλφων που χάθηκαν από κορονοϊό για την πρόσληψη ενός μέλους της οικογένειας στο δημόσιο που δικαιούνται με τις γενικές διατάξεις, ισχυριζόμενοι ότι κόλλησαν τον ιό εκτός υπηρεσίας.

Καταδικάζουμε την εισβολή των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία. Χάνονται πολλές ζωές ανθρώπων, δημιουργούνται εκατομμύρια πρόσφυγες, ένα σύγχρονο δράμα που πρέπει άμεσα να μπει τέλος.
Ευθύνες για τον πόλεμο υπάρχουν παντού και στη Ρωσία, στην Αμερική, στο ΝΑΤΟ που στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των γεωστρατηγικών συμφερόντων τους δεν διστάζουν.

Καταδικάζουμε τη συμμετοχή της χώρας μας στο πόλεμο με την αποστολή στρατιωτικού υλικού. Η χώρα μας θα έπρεπε να αναλαμβάνει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και να στέλνει μόνο ανθρωπιστική βοήθεια (πχ φάρμακα).
Το κύμα ακρίβειας που ήρθε πολύ πριν το πόλεμο και συνεχίζεται με πιο βάναυσο τρόπο μετά την έναρξη του πολέμου είναι ευθύνη του κράτους να το τιθασεύσει με παρεμβάσεις στην αγορά, βελτίωση των εισοδημάτων, μέτρα κοινωνικής συνοχής».

Eπίσης η ομοσπονδία των Υγειονομικών αναφέρει ότι: «Οι υγειονομικοί έδωσαν και τη ζωή τους στις δημόσιες μονάδες υγείας να σώζουν ζωές ασθενών παρά τις παθογένειες, την εξάντληση μέχρι λιποθυμίας λόγω των τραγικών ελλείψεων (10.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρυσι)».