Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Η εφηβική φάρσα τους οδήγησε στο εδώλιο Δικαστηρίου – Πέταξαν πυροτεχνήματα στην αυλή ενός ζευγαριού


Δύο από τους τρεις έφηβους κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε χρηματική ποινή

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο...  

 
Λάρισας, έκρινε με μεγάλη επιείκεια τρεις έφηβους, οι οποίοι από ένα αστείο «στο πλαίσιο κάποιου εθίμου» βρέθηκαν κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, για έκρηξη από κοινού από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού με χρήση εκρηκτικών υλών.

Μια παρέα παιδιών, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε μάλιστα δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, «ξεκίνησαν μια φάρσα, αλλά παρεκτράπηκαν», όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο.

Οι νεαροί σκέφτηκαν να πετάξουν παιδικά πυροτεχνήματα στην αυλή ενός ζευγαριού ηλικιωμένων συγχωριανών τους, αλλά στη συνέχεια «χάθηκε ο έλεγχος», καθώς κάποιος έσπασε την αυλόπορτα, κάποιος άλλος έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου με το γραμματοκιβώτιο του 69χρονου, γραμματοκιβώτιο το οποίο πέταξαν στο ρέμα.

Το γραμματοκιβώτιο βρέθηκε, όπως βρήκαν και τους νεαρούς δράστες αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών, με τρεις εξ αυτών να παραπέμπονται κατηγορούμενοι για μια απερισκεψία.

Δύο από τους τρεις έφηβους κρίθηκαν μάλιστα ένοχοι και τους επιβλήθηκε χρηματική ποινή.

Την αναγνώριση του λάθους των τριών νεαρών παρατήρησε η Εισαγγελέας, προτείνοντας την ενοχή των δύο 20χρονων, με ελαφρυντικά μόνο για φθορά ξένης περιουσίας και την απαλλαγή τους για τις άλλες κατηγορίες, προτείνοντας τέλος την αθώωση του 18χρονου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ενόχους για απλή φθορά τους δύο 20χρονους, επιβάλλοντας χρηματική ποινή 90 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ η μία.