Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Ψητές «πατάτες» καρότου με σκόρδο και παρμεζάνα - Συνοδεύονται ιδανικά με δροσερό ντιπ γιαουρτιού



Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

 

Βήμα 2

Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος των καρότων, στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση και κόψτε το κάθε μισό στα τρία κατά μήκος.

Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και τον μαϊντανό με τα μπαστουνάκια καρότου.

Βήμα 4
Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε).

Βήμα 5
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα.

Βήμα 6
Σερβίρετε τα καρότα ζεστά με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού και γαρνίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό.