Υλικά
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. λευκό πιπέρι
- 1 κ. γλ. κύβο κοτόπουλου
- 2 κ. σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 220 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 220 γρ. προμαγειρεμένο κρέας καβουριού
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε με το αλεύρι, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, τον κύβο και το κρεμμύδι.
Βήμα 2
Ανακατέψτε 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος στο μείγμα και προσθέστε τις γαρίδες και τα καβούρια. Ανεβάστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Βήμα 3
Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το κρασί στη σούπα και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Σερβίρετε και απολαύστε!