Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Champions League: Εννέα παίκτες της Ρεάλ έπιασαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις πέντε κατακτήσεις - Ο Πάκο Χέντο είναι ο μοναδικός που έχει στεφθεί έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 
Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε για 14η φορά στην κορυφή της Ευρώπης, με εννέα ποδοσφαιριστές της να γράφουν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του Champions League.

Συγκεκριμένα, οι...  

 
Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά, Ντάνι Καρβαχάλ, Κασεμίρο, Ίσκο, Μαρσέλο, Λούκα Μόντριτς, Νάτσο και Τόνι Κρόος έφτασαν τις πέντε κατακτήσεις κι έπιασαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σχετική λίστα.

Αυτοί οι εννέα και ο CR7 είναι οι μοναδικοί με πέντε κατακτήσεις στην εποχή του Champions League, όμως συνολικά υπάρχουν ακόμη επτά παίκτες που πανηγύρισαν τόσες φορές. Οι Χοσέ Μαρία Θάραγα, Έκτορ Ριάλ, Μαρκίτος, Ραφαέλ Λέσμες και φυσικά ο Αλφρέδο ντι Στέφανο πανηγύρισαν τα πέντε σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών της Ρεάλ από το 1956 μέχρι το 1960.

Οι Πάολο Μαλντίνι και Αλεσάντρο Κοστακούρτα ήταν μαζί στη Μίλαν στις κατακτήσεις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1989, 1990 και του Champions League του 1994, του 2003 και του 2007.

Υπάρχει κι ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται πάνω απ’ όλους όμως. Ο μυθικός Πάκο Χέντο ήταν παρών στις πέντε διαδοχικές κατακτήσεις της Ρεάλ, όμως έμεινε στους «μερένγκες» και για την κατάκτηση του 1966 και μέχρι σήμερα παραμένει ο μοναδικός που έχει στεφθεί έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης.