Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Διακοπές με αυτοκίνητο: Τρεις πανέμορφοι ελληνικοί προορισμοί που δεν χρειάζονται πλοίο



Προτάσεις για μαγευτικές στιγμές σε πανέμορφες θάλασσες και γραφικούς προορισμούς

 Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές και θάλασσα για τους περισσότερους. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πας σε νησί για να περάσεις καλά και να απολαύσεις τη θάλασσα και τον ήλιο του καλοκαιριού. Η Ελλάδα προσφέρει... 

 

πολλές ακόμη επιλογές για διακοπές με αυτοκίνητο. Έτσι μειώνεις τα έξοδα σου από τα ακτοπλοϊκά και μπορείς να τα αξιοποιήσεις στη διαμονή σου. Επιπλέον αν επιλέξεις έναν προορισμό που δεν χρειάζεται πλοίο για να τον προσεγγίσεις, μπορείς να κάνεις πιο εύκολα εκδρομές τριγύρω και να γνωρίσεις περισσότερες περιοχές. Εμείς βρήκαμε μερικούς από τους πιο ονειρικούς προορισμούς τους οποίους μπορείς να επισκεφθείς μόνο με το αυτοκίνητό σου! Ελληνικοί προορισμοί που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο…




Διακοπές με αυτοκίνητο στο Πήλιο



Ο προορισμός που τα έχει όλα και δεν σε απογοητεύει χειμώνα – καλοκαίρι. Ο λόγος φυσικά για το Πήλιο. Το ταξίδι στο Πήλιο είναι ο απόλυτος προορισμός για βουνό, θάλασσα και καλό φαγητό. Εκεί που θα βρεις εκπληκτικές παραλίες όπως τον Μυλοπόταμο, την Παπά Νερό και τον Άγιο Ιωάννη και την Φακίστρα αλλά και χωριά με δροσιά ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου, το χρόνου. Από τη δροσιά που προσφέρουν τα πλατάνια, μπορείς να βρεθείς μέσα σε 20 λεπτά στην παραλία και να απολαμβάνεις τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Φυσικά για το Πήλιο δεν χρειάζεσαι πλοίο αλλά καλό να είναι προετοιμασμένος για τις στροφές που θα βρεις μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Μια πολύ καλή επιλογή διαμονής είναι η Τσαγκαράδα καθώς είναι ένα όμορφο χωριό με πολλά καταλύματα και καταστήματα εστίασης, βρίσκεις όλα όσα θες και σε 15 λεπτά είσαι στη θάλασσα!


Διακοπές με αυτοκίνητο στο Λιμένι



Το Λιμένι Λακωνίας είναι ένας από τους πλέον ονειρικούς προορισμούς με θάλασσα στην Ελλάδα. Δε θα χρειαστείς πλοίο για να φτάσεις στη Μάνη αλλά όταν αντικρίσεις αυτό το στολίδι μπροστά σου, θα σε αφήσει άφωνο. Το Λιμένι είναι ένα ονειρικό χωριό με πυργόσπιτα τα οποία σχεδόν ακουμπούν στη θάλασσα. Βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όποιον θέλει να απολαύσει ακτές της Πελοποννήσου σε ένα μέρος με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.




Μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Ωστόσο, επειδή τα καταλύματα εξαντλούνται γρήγορα, καλό είναι να ψάξεις εγκαίρως για τη διαμονή σου.
 

Διακοπές με αυτοκίνητο στην Εύβοια, ένας Ιδανικός προορισμός




Η all time classic επιλογή για όσους δε θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από την Αθήνα ενώ παράλληλα αγαπούν τη θάλασσα. Η Εύβοια προσφέρει δεκάδες επιλογές στο βόρειο, κεντρικό αλλά και νότιο τμήμα της. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στους δεκάδες οικισμούς που προσφέρουν εκπληκτικές παραλίες, πολυτελή καταλύματα, φιλόξενα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και εγκαταστάσεις για κάμπινγκ.




Ο Χερόμυλος είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας, απομονωμένη και 2,5 ώρες από την Αθήνα. Ο Άγιος Δημήτριος είναι σίγουρα μια ξεχωριστή παραλία που προσφέρει την ηρεμία που μπορεί να χρειάζεσαι. Η Χρυσή Άμμος, στο Μαρμάρι, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παραλίες! Οι προτάσεις είναι ενδεικτικές, οι επιλογές πολλές. Δεν είναι τυχαίο ότι η Εύβοια επιλέγεται από όλους τους τύπους των ταξιδιωτών και οι περισσότεροι επιστρέφουν για να γνωρίσουν μια ακόμη πτυχή της. Στα συν της, εκτός από την κοντινή της απόσταση από την Αθήνα είναι και οι πολύ καλές τιμές σε όλες τις παροχές που προσφέρει.

exploringgreece.tv