Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Διαπόντια νησιά: Το σύμπλεγμα μικροσκοπικών νησιών- επίγειος παράδεισος του Ιονίου



Ανακαλύψτε τον επίγειο παράδεισο σε κοντινή απόσταση από την Κέρκυρα – Δείτε τις φωτογραφίες

Αν το ζητούμενο αυτό το καλοκαίρι είναι οι διακοπές πλήρους απομόνωσης, γαλήνης και ηρεμίας, τότε τα...  


 

Διαπόντια νησιά, στο δυτικότερο άκρο της Ελλάδας, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Το σύμπλεγμα των 11 μικροσκοπικών νησιών σε κοντινή απόσταση από την Κέρκυρα αποτελεί τον επίγειο παράδεισο του Ιονίου, για όσους κατά τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις θέλουν να νιώθουν σαν ναυαγοί και να βιώνουν τις μικρές και απλές, αλλά πολύ ουσιαστικές, απολαύσεις και εμπειρίες της ζωής.

Τα Διαπόντια νησιά είναι από εκείνους τους προορισμούς που σίγουρα θα λατρέψετε, καθώς θα σας κάνουν να νιώσετε, έστω και για λίγο, σαν σύγχρονους ροβινσώνες. Μακριά από όλους και απ’ όλα και με μόνη συντροφιά των παφλασμό των κυμάτων του Ιονίου.


Διαπόντια νησιά: Το σύμπλεγμα μικροσκοπικών νησιών- «ησυχαστήρια» στο δυτικό άκρο της Ελλάδας

Στους Οθωνούς (το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας), την Ερεικούσα και το Μαθράκι, όλα κυλούν με αργούς ρυθμούς και η απόλυτη ηρεμία είναι εξασφαλισμένη.

Η Άσπρη Άμμος, στη δυτική ακτή των Οθωνών, γνωστοί και ως Φανός -από το ιταλικό Fanos πιθανότητα γιατί υπήρχε σημαντικός για τη ναυσιπλοΐα φάρος-, είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου με την εντυπωσιακή σπηλιά της Καλυψούς (εδώ θα φτάσετε με βαρκάκι) να καλεί για δροσιστικά μακροβούτια στα κρυστάλλινα νερά της. Το λιμανάκι των Οθωνών λέγεται Αυλάκι, ενώ ο παραθαλάσσιος οικισμός δίπλα σε αυτό Άμμος. Μην παραλείψετε, επίσης, να επισκεφτείτε κάποια από τις ιδιαιτέρως φημισμένες ταβέρνες του νησιού για φρέσκο ψάρι και αυθεντικές γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας.

Στο Μαθράκι, το μικρότερο από τα Διαπόντια νησιά, θα κολυμπήσετε στις παραλίες Πορτέλο, μια υπέροχη αμμώδη ακρογιαλιά 3 χλμ., και Απιδιές, ενώ τα πολλά μονοπάτια με την πλούσια βλάστηση θα σας ανοίξουν την όρεξη για πεζοπορία. Οι οικισμοί του νησιού βρίσκονται στα δύο άκρα του και ονομάζονται Άνω και Κάτω Μαθράκι.

Τέλος, η Ερεικούσα, το βορειότερο όλων των νησιών του συμπλέγματος, διαθέτει μόνο ένα λιμάνι, το Πόρτο, με μια υπέροχη παραλία, ενώ οφείλει το όνομά της στο θάμνο ρέικι, ο οποίος ανθίζει τον Οκτώβριο και «ντύνει» όλο το νησί με τα ροζ χρώματά του.




newsbeast.gr