Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Μους λευκής σοκολάτας - Με βελούδινη υφή και άρωμα βανίλιας


Υλικά 

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένη
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη


 

  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά


Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε τη σοκολάτα και τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 2
Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Βήμα 5
Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και προσθέστε το 1/4 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας.

Βήμα 6
Ανακατέψτε καλά, προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.

Βήμα 7
Τοποθετήστε σε μπολ επιδορπίου και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Βήμα 8
Εάν θέλετε γαρνίρετε με μούρα ή φρούτα της επιλογής σας.