Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Τέλλογλου: Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν τα λογισμικά παρακολούθησης από το 2013


  Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος...  

 
Τάσος Τέλλογλου, για όσα έχουν περιέλθει σε γνώση του σχετικά με το πώς διέρρευσαν οι παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ, με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.
«Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση του Μητσοτάκη από αυτό (σ.σ. Predator) το κακόβουλο λογισμικό. Είπα, ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή, ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο Wikileaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως to 2015. Άρα μιλάμε για κάτι, που δεν είναι σημερινό», είπε ο Τάσος Τέλογλου.

Για τις υποκλοπές Κουκάκη – Ανδρουλάκη ο Τάσος Τέλογλου μίλησε για συνδυασμό νόμιμης συνακρόσασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού, ενώ επιβεβαιώνοντας ότι τού ζητήθηκε να κατονομάσει πρόσωπα είπε: «Ονόματα προκύπτουν από τις εταιρείες, καθώς είναι γνωστό ποιοι τις εκπροσωπούν στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, ότι μεταξύ των κυπριακών εταρειών που παίζουν ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας, όπως η Intellexa, υπάρχουν σχέσεις των μετόχων».

«Οι ελληνικές υπηρεσίες έχει αποδειχθεί, ότι προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν ξέρω γιατί δεν αγοράστηκαν. Δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί το Predator, αλλά το Pegasus, που είναι ακριβότερο και δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης, αλλά εκ των υστέρων αφού έγινε ζημιά» είπε.