Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Ναύπακτος: Ο προορισμός με τις όμορφες παραλίες που τα έχει όλα



Γραφικό λιμάνι, εντυπωσιακό κάστρο και καθαρές αμμουδιές

Την ίδια αίσθηση να νιώσεις κάνοντας βόλτα στο κέντρο της πόλης και περπατώντας ανάμεσα στα παραδοσιακά σπίτια στο κέντρο της πόλης και στα πλακόστρωτα καλντερίμια. Το...  


 

πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στο οποίο οφείλει τη φήμη της η περιοχή είναι η Ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571 η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μάχες της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας. Μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά γι’ αυτό και να φανταστούν κοιτάζοντας γύρω τους μια άλλη εποχή.




Η Ναύπακτος είναι ο προορισμός που καταφέρνει να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο αυτή την ιστορία με τη διασκέδαση και τις χαλαρές στιγμές δίπλα στη θάλασσα. Στα συν είναι, επίσης, ότι δεν χρειάζεται να διανύσεις πάρα πολλά χιλιόμετρα από την Αθήνα ενώ αποτελεί, παράλληλα, και έναν αρκετά οικονομικό προορισμό.


 

Η Ναύπακτος και οι παραλίες της



Εκτός από το λιμάνι και το κάστρο της, η Ναύπακτος προσφέρεται και για μπάνιο σε καθαρά και ρηχά νερά. Μια από τις παραλίες που προτείνουμε να επισκεφθείτε είναι η Σεργούλα η οποία παλιά ονομαζόταν Μύλοι λόγω των πολλών νερόμυλων που υπήρχαν στην περιοχή. Εξίσου δημοφιλής παραλία είναι το Γρίμποβο αλλά και η Ψανή στις οποίες κάθε χρόνο απολαμβάνουν τη θάλασσα εκατοντάδες επισκέπτες αλλά και μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.



Καθαρά κρυστάλλινα νερά, βοτσαλάκι, άμμος και φυσική σκιά από τα δέντρα συνθέτουν το σκηνικό των διακοπών στην Ναύπακτο που θα σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί…

 exploringgreece.tv