Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Άρπαξε από ηλικιωμένους 20.000 ευρώ – Τους τηλεφωνούσε και έλεγε πως το παιδί τους τραυματίστηκε σε ατύχημα


Προσπάθησε να πάρει από γυναίκα 4.000 ευρώ και πιάστηκε στα πράσα

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από την Τετάρτη (28/9) ένας άνδρας ο οποίος δρούσε σε διάφορες περιοχές της... 


 

Ημαθίας και κατάφερε να αρπάξει από ηλικιωμένους πάνω από 20.000 ευρώ καθώς τους τηλεφωνούσε και τους έλεγε πως το παιδί τους τραυματίστηκε σε ατύχημα.

Ο άνδρας συνελήφθη σε περιοχή της Ημαθίας και κατηγορείται για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, με πρόσχημα ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονται επειγόντως χρήματα για να χειρουργηθεί.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μεθοδολογία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ προσπάθησαν χθες να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησαν το τελευταίο δίμηνο τρεις ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και τους απέσπασαν συνολικά 20.750 ευρώ, 5 χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.