Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκινά η δίκη για την άγρια δολοφονία της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ίτον - Ο 31χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 13 ετών

    
 Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, όπου αναμένεται να αρχίσει η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αναμένεται να αναβιώσουν και πάλι μεθαύριο, οι λεπτομέρειες από τη στυγερή δολοφονία...  

 
της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον, που βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια παλιά γερμανική πυριτιδαποθήκη στο Κολυμπάρι Χανίων τον Ιούλιο του 2019.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο 31χρονος αγρότης και γιος παπά από το Μάλεμε Γιάννης Παρασκάκης, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 13 ετών για τον βιασμό και τη δολοφονία της 60χρονης διακεκριμένης επιστήμονα του Ινστιτούτου Max Plank, της Γερμανίας.



Στην απολογία του, τον Οκτώβριο του 2020, ο αμετανόητος killer είχε ισχυριστεί ότι κινείτο με το αυτοκίνητό του με μικρή ταχύτητα όταν είδε την 60χρονη βιολόγο να κάνει τζόκινγκ.

«Δεν πρόλαβα και έπεσα πάνω της. Την ακούμπησα μία φορά στο πόδι και αυτή βρέθηκε κάτω από το αμάξι… Ήθελα να την απεγκλωβίσω και έκανα το αμάξι πίσω. Όταν την είδα, στην κατάσταση που βρισκόταν, θεώρησα ότι δεν μπορεί να ζήσει…» είχε ισχυριστεί αρχικά και στη συνέχεια είχε προσθέσει: «Δεν ήθελα να την εγκαταλείψω… Την έβαλα στο πορτμπαγκάζ. Την άκουγα που έκανε έναν θόρυβο σαν μουγκρητό»!

Τέλος, ο δολοφόνος είχε αρνηθεί ότι βίασε την άτυχη 60χρονη, χαρακτηρίζοντας «ατύχημα» τον θάνατό της. Δίνοντας τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν όταν έφτασε στην άλλοτε γερμανική πυριτιδαποθήκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε περιγράψει: «Έβαλα το αμάξι όσο πιο κοντά στην τρύπα του αεραγωγού. Εκείνη την ώρα, πριν τη ρίξω, είδα τον σφυγμό της και είδα ότι είχε αρχίσει να παγώνει. Εκεί κατάλαβα ότι είχε πεθάνει. Ήταν λάθος μου, αλλά σκέφτηκα τότε να την πετάξω».