Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Δημητσάνα: Το γραφικό χωριό της Αρκαδίας που πάει κόντρα στο ρεύμα


 
Παρά την τουριστική κίνηση, διατηρεί ανόθευτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα
 
 Η Δημητσάνα είναι ένα από τα πλέον διάσημα χωριά της Αρκαδίας το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο. Ωστόσο, παρά...  

 
την τουριστική κίνηση, έχει καταφέρει να διατηρεί ανόθευτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία γαλήνης σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.



Για να φτάσεις στη Δημητσάνα, θα χρειαστεί να κάνεις μια διαδρομή λιγότερη των 2,5 ωρών από την Αθήνα πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κανονίσεις ένα σαββατοκύριακο ή για ένα τριήμερο όπως αυτό της 28ης Οκτωβρίου ή της καθαράς Δευτέρας.




Στη Δημητσάνα θα βρεις πολλά καταλύματα, όπως ακριβώς τα φαντάζεσαι και για όλα τα budget. Επίσης, πολύ υψηλές είναι και οι παροχές στο φαγητό. Θα βρεις μαγαζιά με τοπικές παραδοσιακές συνταγές, καλά κρέατα και φυσιολογικές τιμές.




Τι καλύτερο να ζητήσει κανείς στη διαμονή του; Η ιστορική πρωτεύουσα της Γορτυνίας θα σε γοητεύσει σίγουρα με την αρχιτεκτονική της, απόρροια των πλούσιων οικογενειών που ζούσαν αιώνες πριν εκεί. Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πελοποννήσου και γιατί όχι, της Ελλάδας!

Κοντινές εκδρομές που μπορείς να κάνεις



Αν βρεθείς στη Δημητσάνα, υπάρχουν κάποια μέρη στην Αρκαδία που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις. Ξεκινάμε από τις αντικριστές µονές Τιµίου Προδρόµου και Φιλοσόφου, στη θέα των οποίων σου κόβεται η ανάσα. Κρέμονται στα βράχια και απορείς πώς έχουν κατασκευαστεί.



Μονή Φιλοσόφου, Αρκαδία

Στην Αρκαδία βρίσκεται και το χωριό με το μικρότερο Αστεροσκοπείο στον κόσμο που αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Αν θες να γνωρίσεις και πιο εναλλακτικούς οικισμούς τότε πρέπει να σου προτείνουμε και το Μουλάτσι, ένα πολύ ιδιαίτερο χωριό της Αρκαδίας. Και φυσικά δεν γίνεται να μην σου προτείνουμε, πριν φύγεις από τη Δημητσάνα και την Αρκαδία να πας στην Παναγία του Κολοκοτρώνη, να γνωρίσεις το άγνωστο εκκλησάκι και την ιστορία του. Μετά από όλα αυτά, το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα επιστρέψεις σε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου.

exploringgreece.tv