Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Μέλος του «Δεν πληρώνω» πέρναγε τρία χρόνια τα διόδια και τώρα του ζητάνε να καταβάλει 22.000!


Την περίοδο των μνημονίων το κίνημα «Δεν Πληρώνω» είχε γιγαντωθεί και μάλιστα είχε αποκτήσει και ισχυρή πολιτική υποστήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμαζόταν να πάρει την θέση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να γίνει και αυτός συμμέτοχος στην καταστροφή της χώρας.

 Η βασικότερη του δράση ήταν...  


 

η άρνηση πληρωμής στα διόδια. Παρότρυνε τους οδηγούς να κατεβαίνουν από τα οχήματα τους, να σηκώνουν την μπάρα και να περνούν. Ηγετικά στελέχη του κινήματος αλλά και πολιτικοί διαβεβαίωναν πως όσοι δεν πληρώσουν δεν θα υποστούν καμία συνέπεια και αν διωχθούν νομικά το «Δεν Πληρώνω» έχει ειδικό τμήμα που θα τους υποστηρίξει και θα τους δικαιώσει. 

Κάποια μάλιστα για χρόνια περνούσαν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν. Σήμερα καλούνται όμως να καλύψουν τις οφειλές τους. 

Στη δημοσιότητα ήρθε η περίπτωση του αρχαιολόγου Γιώργου Θ. ο οποίος επί τρία χρόνια περνούσε από σταθμούς χωρίς να πληρώνει το αντίτιμο. Είχε μάλιστα μιλήσει στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, λέγοντας: «Ήταν μία πράξη κοινωνικής ανυπακοής, την οποία πίστευα ότι συνειδητά έπρεπε να κάνω και αυτό μου έδινε μία αίσθηση ελευθερίας, όταν περνούσα τα διόδια…». 

Μετά από εκατοντάδες «δεν πληρώνω» λοιπόν, πιστώθηκαν στο ΑΦΜ του 427 ευρώ για κάθε μια από τις παραβάσεις, με το πρόστιμο και τις προσαυξήσεις να έχουν αυξήσει το ποσόν στα 21.787 ευρώ.  

elkosmos.gr