Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Αλήθεια ποιους συγχαίρουμε και γιατί;


Χθες 29 Οκτωβρίου το τουρκικό κράτος εορτάζει την επέτειο της “Δημοκρατίας” του. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ναι το δικό μας, έστειλε συγχαρητήρια για την εορτή των Τούρκων. 
 
Ας... 

 
αφήσουμε τα περί Κούρδων και περί εσωτερικής Δημοκρατίας στην Τουρκία. Αλήθεια οι εγκέφαλοι που απέστειλαν το συγχαρητήριο μήνυμα ή έδωσαν την εντολή γνωρίζουν Ιστορία; 
 
Η “Δημοκρατία” του τουρκικού κράτους, 29 Οκτωβρίου 1923, θεμελιώθηκε επάνω στα πτώματα των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Θεμελιώθηκε, επίσης, επάνω στους νεκρούς, τους εκτοπισμένους και τις γυναίκες που βιάστηκαν από τους βάρβαρους Τούρκους. 
 
Αυτή είναι η “Δημοκρατία” τους, αυτό είναι το “επίτευγμα” του Κεμάλ. Εάν οι πολιτικοί μας θέλουν να “γλύφουν” και να παρακαλούν τους Τούρκους. Εάν θέλουν να παριστάνουν τους ειρηνιστές ή οτιδήποτε άλλο, ας το κάνουν, αλλά ας μην στέλνουν συγχαρητήρια μηνύματα εκ μέρους του ελληνικού λαού. 
 
Ας σεβαστούν, όχι τις απόψεις μας, αλλά, τουλάχιστον τους νεκρούς μας. Νεκρούς που δεν “έπεσαν” σε πόλεμο, αλλά σφάχτηκαν.
 
elkosmos.gr