Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Βρέθηκε η λύση, θα σώσουμε το περιβάλλον αν σταματήσουμε να… τρώμε κρέας (και θα βοηθήσουμε και την οικονομία)

 

Αφού με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και του καπιταλιστικού συστήματος της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, τώρα μας προτείνουν να σταματήσουμε ή να μειώσουμε την κατανάλωση κρέατος. Μας πληροφορεί η...  


 

Greenpeace για το τι συμβαίνει όταν τρώμε συνέχεια κρέας και πόσοι φυσικοί πόροι καταναλώνονται για την εκτροφή των ζώων.

Μας πληροφορεί επίσης για την χρησιμότητα των λαχανικών και των φρούτων και μας προτρέπει να μειώσουμε στο μισό την κατανάλωση του κρέατος και να πείσουμε και φίλους μας να κάνουν το ίδιο. Δεν περιμέναμε τους οικολόγους να μας πληροφορήσουν για όλα αυτά.

 Γνωρίζουμε και για τα φυτοφάρμακα και για τις μεθόδους πάχυνσης των ζώων που χρησιμοποιούνται. Όταν όμως κάνουν λόγο για προϊόντα από μικρές, οικογενειακές φάρμες να μας πουν και πως θα τα πληρώσουμε, αφού έχουν υπερδιπλάσια τιμή από τα άλλα. 

Γνωρίζουμε την διατροφική ωφέλεια των φρούτων, των λαχανικών, των οσπρίων και των ψαριών. Έλα όμως που αυτά είναι απλησίαστα. Ο κόσμος αγοράζει κρέας τυποποιημένο και από φθηνές ετικέτες, γνωρίζοντας πολλές φορές ότι είναι ίσως ανθυγιεινό, αλλά πρέπει να τραφεί. Λένε να μην θέλουμε να τρώμε καλά και υγιεινά, απλώς χρήματα δεν έχουμε.

 Ήδη έχει αρχίσει η προπαγάνδα για την χρησιμοποίηση των εντόμων στην διατροφή μας. Σε λίγο καιρό θα προσπαθήσουν να το περάσουν και αυτό, εκμεταλλευόμενοι ότι κάτι θα πρέπει να φάμε για να ζήσουμε. Θα κρατηθούν τα βιολογικά προϊόντα για όσους έχουν χρήματα ότι υπόλοιποι θα τρώμε ακρίδες ή κατά το κοινώς λεγόμενο θα μας κάνουν “μυγοχάφτες”.