Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

«Λουκέτα» σε τοπικές επιχειρήσεις λόγω της ακρίβειας - Κλείνουν φούρνοι


Η ακρίβεια «χτυπάει» ακόμη και τα πιο βασικά αγαθά, πλήττοντας όχι μόνο τους καταναλωτές αλλά και τις μικρές επιχειρήσεις που αναγκάζονται ακόμη και να βάλουν «λουκέτο».

Οι... 

 
επαγγελματίες ζητούν κρατική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος και τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες, καθώς, όπως αναφέρουν, μια ενδεχόμενη αύξηση των τιμών θα δημιουργήσει και στους ίδιους σοβαρότερα προβλήματα, αφού ήδη οι πελάτες τους έχουν αραιώσει τις επισκέψεις στον φούρνο.

Λουκέτο σε αρτοπωλεία

Σύμφωνα με την ομοσπονδία αρτοποιών Ελλάδος, το τελευταίο τρίμηνο στην Αττική από τα 2.500 αρτοποιεία έχουν κλείσει τα 30, στη Θεσσαλονίκη 20 από τα 700, ενώ και στη Θεσσαλία 10 αρτοποιεία από τα 800 έκλεισαν οριστικά.

Προβληματισμένοι και οι έμποροι ρούχων και υποδημάτων, που είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται κατά 12,9%.

Σύμφωνα με το MEGA, διαφορετική κατάσταση επικρατεί στην εστίαση, καθώς τα εστιατόρια και τα καφέ είδαν τη δουλειά και τον τζίρο τους να αυξάνεται ακόμη και κατά 70% το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Όμως, λόγω της εκτόξευσης του λειτουργικού κόστους, τα χρήματα δε μένουν στο ταμείο. Το τέλος της τουριστικής περιόδου σηματοδοτεί και την κάμψη που έρχεται.

Ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς, όχι μόνο το λειτουργικό κόστος αλλά και η δύσκολη καθημερινότητα των πελατών τους, φαίνεται πως θα οδηγήσουν σε ασφυξία την αγορά.