Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Ο πραγματικός λόγος που τα καπάκια των στυλό έχουν τρύπες


Είναι από τα πράγματα που συναντάμε στην καθημερινότητά μας αλλά δεν τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Όλοι έχουν παρατηρήσει τις τρύπες που έχουν τα καπάκια του στυλό, όμως... 

 
σχεδόν κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να απαντήσει στο γιατί υπάρχουν.

Ένας χρήστης του Instagram εξήγησε τον λόγο και έγινε viral.

Όπως εξηγεί ο Zack D., «οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχει να κάνει με το μελάνι». «Αλλά ο πραγματικός λόγος είναι πολύ πιο σημαντικός από αυτό» προσθέτει.

Είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες


Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα στυλό είναι νομικά υποχρεωμένες να βάζουν τρύπες στα καπάκια. Και ο λόγος είναι γιατί έτσι θα μπορεί να περνά αέρας εάν ένα καπάκι κολλήσει στον λαιμό κάποιου.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν να μασούν μηχανικά το καπάκι του στυλό τους, κάτι που σύμφωνα με ψυχολόγους τους οποίους επικαλείται η εταιρεία Pen Company, «συμβαίνει ως αποτέλεσμα του αισθήματος άγχους ή στρες».

Επομένως, δεν είναι σπάνιο τα καπάκια αυτά να καταλήγουν στον λαιμό όχι μόνο παιδιών, αλλά κάποιες φορές και ενηλίκων.

Το post του Jack D. στο Instagram έχει περισσότερα από 118 χιλιάδες likes, αν και αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι ήδη γνώριζαν τον λόγο πίσω από τις μικρές τρύπες στα καπάκια.

Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν και εκείνοι που βρίσκουν άλλες χρήσεις για τα καπάκια των στυλό. «Τα χρησιμοποιώ για μικρές σφυρίχτρες», είπε ένας χρήστης.