Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Στα κάγκελα οι Εθνοφύλακες στα Νησιά μας: «Θα κολυμπήσουμε μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας, αν μας ζορίσουν και ...»

 


Αναφορικά με τις κινήσεις των τούρκων γύρω από την Σάμο μίλησε ο ο Γεώργιος Πέτρου, έφεδρος λοχαγός και αντιπρόεδρος εφέδρων αξιωματικών...

 

«Περιμετρικά του νησιού υπάρχουν σκάφη του λιμενικού σώματος. Έχουν σφραγίσει στην κυριολεξία τα θαλάσσια σύνορα και δεν περνάει τίποτα» περιγράφει...

Στο παιχνίδι της υβριδικής απειλής οι Τούρκοι έχουν ρίξει και drones.

«Πετάνε τακτικά τα drones, μπαίνουν στον δικό μας εναέριο χώρο με στόχο να φωτογραφίσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις» προσθέτει ο κ. Πέτρου.

«Εμείς είμαστε εδώ, γεννημένοι εδώ, είμαστε Σαμιώτες ακρίτες, είμαστε εθνοφύλακες σε εβδομαδιαία βάση. Αυτό σημαίνει πως είμαστε ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή. Έχουμε ελαχιστοποιήσει τον φόβο της μάχης ή του πολέμου και λέμε ότι δεν φοβόμαστε τους Τούρκους ούτε κανέναν άλλον εχθρό» περιγράφει εθνοφύλακας στη Σάμο.

«Εμείς ξέρουμε κολύμπι και μπορούμε να κολυμπήσουμε μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας και να κάνουμε άλλες κινήσεις επιθετικές αν μας ζορίσουν πολύ οι Τούρκοι» προσθέτει.


«Έχουμε τα όπλα πάντα δίπλα μας. Ο στρατός μας τα έχει δώσει, μας τα έχει εμπιστευθεί και εμείς τα κουβαλάμε, τα έχουμε στο σπίτι, αν χρειαστεί να τα πάρουμε και να πάμε στις θέσεις μας.»