Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τη συνήθεια να ψιλοκόβουμε όλα τα διαθέσιμα φρούτα και να τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ για να απολαύσουμε το πιο υγιεινό γεύμα όλων των εποχών. Στο...
Επομένως, πριν αναμίξετε και φάτε φρούτα, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους επικίνδυνους συνδυασμούς που δεν προορίζονται να καταναλωθούν μαζί:
#1 Αμυλούχα φρούτα με φρούτα πλούσια σε πρωτεΐνες
Υπάρχουν μερικά φρούτα στη φύση, όπως οι πράσινες μπανάνες, που είναι αμυλούχα. Είναι σημαντικό να αποφύγετε την ανάμειξη αυτών των φρούτων με άλλα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Τέτοια είναι η γκουάβα, το αποξηραμένο βερίκοκο, το ακτινίδιο, το αβοκάντο, τα βατόμουρα. Ο συνδυασμός των δύο μπορεί να είναι επικίνδυνος καθώς το σώμα χρειάζεται μια όξινη βάση για να αφομοιώσει τις πρωτεΐνες και μια αλκαλική βάση για να διασπάσει τα άμυλα.
Extra tip: Kαι πολλά λαχανικά όπως πατάτες, κάστανα, καλαμπόκι, αρακάς, κ.ά. περιέχουν άμυλο. Για τον ίδιο λόγο, συνεπώς, δεν θα πρέπει ποτέ να καταναλώνονται με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες όπως σπανάκι, γκουάβα και μπρόκολο.
Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife