Η κρεμάστρα επινοήθηκε στο Τζάκσον του Μίτσιγκαν όταν ένας νεαρός άντρας δεν είχε που να κρεμάσει το σακάκι του
Πίσω στο 1903 εφευρέθηκε ένα από τα πιο απαραίτητα καθημερινά αντικείμενα. Η...
κρεμάστρα επινοήθηκε στο Τζάκσον του Μίτσιγκαν όταν ένας νεαρός άντρας δεν είχε που να κρεμάσει το σακάκι του μπαίνοντας σε ένα γραφείο. Ο Albert J. Parkhouse εργαζόταν στην εταιρεία Timberlake Wire and Novelty Company, η οποία έφτιαχνε διάφορα είδη από σύρμα.
Μια μέρα, φτάνοντας στη δουλειά του είδε ότι όλες οι κρεμάστρες στον τοίχο ήταν πιασμένες και δεν είχε πού να αφήσει το σακάκι του. Δεν ήθελε να το βάλει σε μια καρέκλα όλη μέρα και να τσαλακωθεί. Έτσι αποφάσισε να βρει μια λύση.
Η εταιρεία παρήγαγε προϊόντα από σύρμα, οπότε υπήρχε μπόλικο από αυτό κοντά του. Πήρε λοιπόν ένα κομμάτι και το έστριψε, σχηματίζοντας ένα άγκιστρο ψηλά, και στη συνέχεια επέκτεινε το σύρμα δεξιά και αριστερά. Η νέα κατασκευή τού επέτρεπε να κρεμάσει το σακάκι του οπουδήποτε.
Συνέχισε να τελειοποιεί την εφεύρεσή του και τελικά όλοι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν τις κρεμάστρες του. Η εταιρεία κατάλαβε την επιτυχία αυτής της ιδέας και υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Επειδή η κρεμάστρα δημιουργήθηκε στην εργασία, η Timberlake Wire and Novelty Company είχε και τα δικαιώματα του προϊόντος.
Στις 25 Ιανουαρίου 1904, ο δικηγόρος Charles Patterson υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χρησιμοποιώντας το όνομά του ως εφευρέτης. Στις 12 Ιουνίου 1906, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παραχωρήθηκε στον Patterson και δόθηκε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας John B. Timberlake.
Παρόλο που κι άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δόθηκαν αλλά για διαφορετικές εκδόσεις κρεμαστρών, η πιο επιτυχημένη σε πωλήσεις ήταν αυτή της Timberlake Wire and Novelty Company. Η εταιρεία θησαύρισε από την ιδέα του Parkhouse, ο οποίος δεν πήρε καθόλου χρήματα. Αντ’ αυτού έφυγε από την εταιρεία, μετακόμισε στην Καλιφόρνια και έκανε δική του εταιρεία με σύρματα.