Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Πέντε απλοί τρόποι για να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας χωρίς να πάτε γυμναστήριο



Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε

Εάν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να πάτε στο γυμναστήριο ή να βγείτε έξω για τρέξιμο αλλά ψάχνετε τρόπους για να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Ακολουθούν... 


 

μερικά τρικ για να ασκείστε μέσα στη μέρα σας με τρόπους που δεν είναι δύσκολοι ή χρονοβόροι. Δοκιμάστε τους και δεν θα χάσετε.

Τεντωθείτε


Πριν ξεκινήσετε την πρωινή σας ρουτίνα, κάντε μερικές ήπιες διατάσεις – ένας ψηφιακός yoga instructor (κυκλοφορούν πολλά app) μπορεί να σας φανεί χρήσιμος. Εάν έχετε διάθεση στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέστε μερικά ροκανίσματα και push-ups.


Πείτε «όχι» στο αμάξι


Πάρτε το ποδήλατο ή περπατήστε αντί να πάτε με το αμάξι ή με τα μέσα στη δουλειά. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνετε και την κίνηση.

Μιλήστε με τους συναδέλφους σας
Όποτε είναι δυνατόν, σηκωθείτε και συζητήστε με τους συναδέλφους σας αντί να στέλνετε sms ή email ή να τους καλείτε στο τηλέφωνο. Η μέση και οι γοφοί σας σύντομα θα σας ευγνωμονούν.

Παραλείψτε το happy hour και κάντε κάτι ενεργό


Κάθε δεύτερη Παρασκευή, αντί να βγείτε για ποτό με τους συναδέλφους σας οργανώστε τους για να παίξετε ένα ομαδικό άθλημα (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, κ.λπ.) ή να πάτε για spinning στο γωνιακό γυμναστήριο – άσκηση και διασκέδαση μαζί!

Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο τηλεόρασης


Τοποθετήστε έναν διάδρομο, ένα ελλειπτικό μηχάνημα ή μια σταθερή βάση για το ποδήλατό σας και κάντε μια προπόνηση ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση. Εναλλακτικά, καθαρίστε έναν χώρο όπου μπορείτε να κάνετε ασκήσεις δαπέδου, να σηκώνετε βάρη ή να κάνετε άρσεις ποδιών με βάρη στον αστράγαλο.

Προσπαθήστε να κινείστε όσο πιο συχνά γίνεται. Και η παραμικρή κίνηση αθροίζεται, συμβάλλει στη γενική υγεία σας και μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.