Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

κ.Ντούμο τι λέτε;


Από όσα ακούσαμε δεξιά κι αριστερά (κυριολεκτικά και μεταφορικά...) για το ζήτημα του επικείμενου δανείου των 5 εκατομμυρίων ευρώ, καταλάβαμε πως όσοι εναντιώνονται στην υλοποίηση του εστιάζουν την άρνηση τους σε δύο διαφορετικούς παράγοντες.

Ο πρώτος είναι το κόστος και ο δεύτερος...    

 
αν το εκλάβαμε σωστά είναι το θέμα του υδραργύρου εννοώντας πως αυτή η ουσία μπορεί να καταστεί δυνητικά βλαπτική για τον άνθρωπο.

Σας τα διατυπώνουμε εκλαϊκευμένα μιας και ούτε εμείς είμαστε επιστημονικά κατάλληλοι να εισέλθουμε σε λεπτομέρειες ούτε να αποφασίσουμε τι είναι σωστό και τι λάθος και προφανώς να υποστηρίξουμε κανένα από τα δύο “στρατόπεδα” των υπέρμαχων και των αρνητών αυτού του δανείου.

Θα μας πείτε τώρα ο υπάλληλος που έβγαλαν στο zoom meeting από την Λάρισα ήταν ειδικός; ποιος ξέρει..δεν ακούσαμε τι επιστημονική κατάρτιση έχει. Ίσως να ήταν , ίσως όχι..πάντως στο τέλος κατέληξαν να αγοράσουν λάμπες led στη Λάρισα..

Εμείς στο σημείο αυτό θέλουμε να κάνουμε μια ανοικτή πρόσκληση / πρόκληση προς τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης κ. Ντούμο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως έχει ένα πλούσιο επιχειρηματικό βιογραφικό και προφανώς μια αντίστοιχη οικονομική επιφάνεια.

Δεν είμαστε κομπλεξικοί, ούτε κατά των οικονομικά εύρωστων συμπολιτών μας. Όποιος έχει μια οικονομική επιφάνεια θέλοντας και μη δημιουργεί και ευκαιρίες απασχόλησης για μερίδα ανθρώπων που αν μη τι άλλο απασχολούνται στις εργασίες του.

Γιατί λοιπόν ο κ. Ντούμος δεν ετοιμάζει μια ομάδα πολιτών , επιστημονικά καταρτισμένων αλλά και καθημερινών ανθρώπων και μέσω της νομικής οδού να επιχειρήσουν να μπλοκάρουν το δάνειο αυτό από το να λάβει “σάρκα και οστά” επικαλούμενοι το δημόσιο συμφέρον και την προάσπιση της υγείας των πολιτών (αφού όπως αναφέρουν κάποιοι ο υδράργυρος είναι βλαπτικός;)

Αν υπάρχει “νομικό πάτημα” ώστε να προχωρήσει μια τέτοια κίνηση τότε ο κ.Ντούμος θα είναι ο πρώτος μελλοντικός Δήμαρχος που θα έχει ενδιαφερθεί “χειροπιαστά” για τους πολίτες αυτής της πόλης πριν καν εκλεχθεί και φυσικά θα μπορεί να το επικαλεστεί στην προεκλογική του καμπάνια.

Παράλληλα θα φιμώσει και πολλά στόματα που δεν θεωρούν την υποψηφιότητα του ως κάτι το πραγματικά “νέο” στα τοπικά δρώμενα.

Εμείς ιδέες δίνουμε.

Κ. Ντούμο τι λέτε;

antidimarxos.gr