Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ήττα Πλεύρη η επιστροφή των υγειονομικών που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ

 
Προ ημερών το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους αν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, είχε τις αντιρρήσεις του. 
Μιλώντας στον αγαπημένο του ΣΚΑΪ, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε...  

 
την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζομένους. 
 
Ωστόσο, όπως είπε, θα επιστρέψουν εφαρμόζοντας πρωτόκολλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να κάνουν rapid test, που θα πληρώνουν οι ίδιοι. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
 
 Μάλλον με βαριά καρδιά ο Πλεύρης, υποχρεούται να εφαρμόσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. 
 
Από την άλλη πλευρά η χρήση μάσκας, προληπτικά, στα σχολεία δεν θα συζητηθεί ούτε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.
 
 Η κυρία Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι μετά από δύο χρόνια με μάσκες δεν ήρθαμε σε επαφή με μικρόβια και δεν έχουμε ανοσία. 
 
Ο καθηγητής πνευμονολογιας του πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανακάκης δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί ιοί με τους οποίους έρχονται σε επαφή τα παιδιά, λόγω μειωμένης ανοσίας και κολλούν τους μεγαλύτερους. 
 
Όχι μάσκες λοιπόν στα σχολεία, αλλά όχι και στην δουλειά τους οι υγειονομικοί. Μήπως τελικά το μέτρο απλά είναι για την υπεράσπιση του εγωισμού της κυβέρνησης και είναι τιμωρητικό;

elkosmos.gr