Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Νεκρός αστυνομικός έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες – βελγικά μέσα μεταδίδουν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»


Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και συνάδελφός του τραυματίστηκε σε επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρι στις Βρυξέλλες. Η αστυνομία πυροβόλησε και ακινητοποίησε τον δράστη, ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο. Η... 

 
επίθεση, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατία. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φέρεται να φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ». 
 
Η εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι ο νεκρός αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο λαιμό και πέθανε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος είχε παρουσιαστεί σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης σε αστυνομικό τμήμα στο Έβερε εξηγώντας την πρόθεσή του να διαπράξει επίθεση κατά της αστυνομίας. Υπό την επίβλεψη εισαγγελέα, μεταφέρθηκε με δική του συναίνεση σε νοσοκομείο με σκοπό να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση. Προφανώς, αφέθηκε ελεύθερος αργότερα. 
 
Τα γεγονότα συνέβησαν την Πέμπτη γύρω στις 7:15 μ.μ. στο Schaerbeek. «Μία από τις περιπολίες μας δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι», ανέφερε η αστυνομική ζώνη Βρυξελλών-Βορρά. «Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν τότε ενισχύσεις. Ένας αστυνομικός άλλου περιπολικού χρησιμοποίησε το όπλο του για να εξουδετερώσει τον δράστη. 
 
Οι δύο τραυματίες και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η εισαγγελία των Βρυξελλών έχει ενημερωθεί για τα γεγονότα», ανέφερε η αστυνομική ζώνη. Στο σημείο μετέβησαν δύο ομάδες SMUR και τρία ασθενοφόρα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βρυξελλών.