Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ζυμαρικά στο φούρνο με τυριών που έμειναν



Τέλος η σπατάλη των υπολειμμάτων τυριού στο πίσω μέρος του ψυγείου

Υλικά 

  • 800 γρ. ζυμαρικά
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

 

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα (κρατήστε τα φύλλα για άλλη χρήση)
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 650 γρ. ανάμεικτα τυριά (ό,τι σας έχει μείνει στο ψυγείο)
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα


Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 11 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και σουρώστε καλά.

Βήμα 3
Παράλληλα, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα στελέχη του μαϊντανού και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμυδιού σε ένα μπολ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αυγό, τα 500 γρ. τυριά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5
Συνδυάστε τα ζυμαρικά και το μείγμα τυριών σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα 150 γρ. τυριών. Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.