Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Συνεχίζονται οι τουρκικές σφαλιάρες και εμείς σκύβουμε περισσότερο τον σβέρκο μας


Χουνέρι επιφύλασσαν οι “φίλοι και γείτονες” Τούρκοι στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος ήθελε να επισκεφτεί ακτοπλοϊκώς την Κωνσταντινούπολη. 

Με την ιδιότητα του...  


 

αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειών και του προέδρου της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής θα συμμετείχε σε Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη. Φτάνοντας στο λιμάνι οι τουρκικές αρχές του απαγόρευσαν την έξοδο και κρατήθηκε για 6 ώρες. 

Η δικαιολογία των Τούρκων ήταν ότι έγινε λάθος γιατί το όνομα του έμοιαζε με το όνομα κάποιου άλλου για τον οποίον υπήρχε απαγόρευση. Ο Τζιτζικωστας αρνήθηκε τελικά να πάει στην Σύνοδο και επέστρεψε στην Ελλάδα με το αεροπλάνο που έφερνε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Περισσότερο με καψόνι έμοιαζε αυτό του έκαναν οι Τούρκοι, όχι προσωπικό σε αυτόν, αλλά στην χώρα μας. Πάντως ο Τζιτζικωστας πήγε στην Κωνσταντινούπολη από την Θεσσαλονίκη με το πλοίο Smyrna di Levante. 

Και το καλύτερο είναι ότι προ ενός μηνός μας έλεγαν ότι αυτό το πλοίο και η ακτοπλοϊκή γραμμή δεν θα συνδέσει μόνον δύο πόλεις αλλά και δύο λαούς και πολιτισμούς και σήμερα αποδείχθη περίτρανα πόσο στέρεες είναι οι βάσεις της ελληνο-τουρκικής φιλίας.

elkosmos.gr