Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Αναγνώρισαν σύλλογο στην Φλώρινα που προωθεί τη «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα!


Μία απόφαση που ανοίγει τον ασκό της προδοσίας των Πρεσπών και θα οδηγήσει στην ίδρυση και άλλων ανάλογων σωματείων στην Ελλάδα, είναι η αναγνώριση του συλλόγου που προωθεί τη «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα. 
 
Ο λόγος για...  

 
το σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο “Μακεδονικής” Γλώσσας στην Ελλάδα», με τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ να «πανηγυρίζει» για την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για «δικαίωση» της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
 Η αίτηση του συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022. Σύμφωνα με το καταστατικό σκοποί του συλλόγου, είναι: 
 
α) Η διατήρηση και καλλιέργεια της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα.
 
 β) Η υποστήριξη της εισαγωγής της «μακεδονικής» γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 
 
Διαβάζοντας κανείς τους στόχους και τις δράσεις που φιλοδοξεί να αναπτύξει το συγκεκριμένο σωματείο, όπως αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του, γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια αναγνώρισης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, επαναφέροντας στην επιφάνεια πρόσωπα που παλαιότερα διατηρούσαν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις εθνικιστικές κυβερνήσεις στα Σκόπια. 
 
Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για ίδρυση και άλλων ανάλογων σωματείων στην Ελλάδα, από πρόσωπα που αυτοπροοσδιορίζονται ως «Μακεντόνετς» και μιλούν ευθέως για ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας. Με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, «πανηγυρίζουν» για την απόφαση, εκθειάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών.