Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: κ. Τσιαμπέρα, αφού μιλήσατε για "διασπάθιση δημοσίου χρήματος", τότε πρέπει να υποβάλετε μήνυση


Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Νίκος Τσιαμπέρας κατήγγειλε στην τοποθέτηση του χθες στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης στο θέμα για το δάνειο των 5 εκατ. ευρώ για τις λάμπες, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι... 


 

"πρόκειται απόλυτα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος με τους χειρότερους όρους εις βάρος των δημοτών της Κατερίνης". 

κ. Τσιαμπέρα ήδη έπρεπε να είχατε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, εφόσον το καταγγείλατε ξεκάθαρα, προκειμένου να σταματήσετε τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε βάρος των δημοτών.

Παραθέτω ολόκληρη τη δήλωση του κ. Τσιαμπέρα:


"Μας ενδιαφέρει ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού; Απαντάμε ΝΑΙ.
Μας ενδιαφέρει η εξοικονόμηση χρημάτων από την κατανάλωση προς συμφέρον των δημοτών;
Απαντάμε ΝΑΙ.
Μας ενδιαφέρει η αγορά φωτισμού στον πιο συμφέρον συνδυασμό τιμής και ποιότητας;
Απαντάμε ΝΑΙ. 


Η μόνη σταθερά σε τρεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και αφού η διοίκηση μετά τα LED, είδε "το φώς το αληθινό" σε παρωχημένης τεχνολογίας λαμπτήρες, είναι τα 5.000.000 ευρώ προ διαπραγμάτευσης και αυτά με δάνειο. 


Η προσπάθεια της διοίκησης να κάνει την εξαίρεση κανόνα, παρουσιάζοντας 3 με το ζόρι 4 δήμους πανελλαδικά και όχι την πλειονότητα των υπολοίπων 350 και δήμων, βλέπε Αθήνα, για την πεπερασμένη τεχνολογία των λαμπτήρων μαγνητικής επαγωγής, γεννά σε συνδυασμό με την εμμονή στο ποσό των 5.000.000 ευρώ, πολλά ερωτήματα. Πόσον μάλλον όταν η αντιπολίτευση κατέθεσε επίσημα πρόταση- μελέτη από διαφορετικές εταιρείες που κινείται από 1.300.000 ευρώ έως 1.800.000 προ διαπραγμάτευσης. 


Προσπερνά η διοίκηση φυσικά με ελαφρά τη καρδία την περιεκτικότητα του υδραργύρου. Την αφήνει κατά παράξενο τρόπο αδιάφορη η ευρωπαική οδηγία για την καταληκτική ημερομηνία για χρήση τους μέχρι τις αρχές του 2025, δηλαδή σε μόλις τρία χρόνια και φυσικά την αφήνει παγερά αδιάφορη η εξοικονόμηση τουλάχιστον 3.000.000 στο σύνολο της δαπάνης, που είναι λεφτά των δημοτών. Λεφτά που ναι μεν σωστά θα πληρωθούν από την μείωση της κατανάλωσης αλλά θα μπορούν να οδηγηθούν σε άλλα έργα υποδομής αν δεν φτάσουμε στο εξωφρενικό ποσό των 5.000.000.


Πρόκειται απόλυτα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος με τους χειρότερους όρους είς βάρος των δημοτών της Κατερίνης.

ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ" 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ