Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα - Συνδυάζονται τέλεια με ζυμαρικά


Υλικά 
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα 2%


 

  • 2 κ. γλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/8 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό χύμα ιταλικό λουκάνικο
  • 700 ml σάλτσα ντομάτας
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, προαιρετικά


Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα αυγά με το ψωμί, το γάλα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.

Βήμα 2
Θρυμματίστε το μοσχάρι και το λουκάνικο πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε ελαφρά αλλά καλά -σχηματίστε μπάλες.

Βήμα 3
Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ρηχό ταψί, ελαφρώς λαδωμένο, και ψήστε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 15- 20 λεπτά.

Βήμα 4
Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει. Γαρνίρετε με μαϊντανό αν θέλετε.