Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Αρωματικά μπισκότα κανέλας - Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ


Υλικά 

  • 120 γρ. μαλακό αλατισμένο βούτυρο
  • 50 γρ. ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη 

 
  • 3 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 220 γρ. απλό αλεύρι
  • 50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπήστε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα με ένα μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 2
Προσθέστε το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες, αν χρησιμοποιήσετε, και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Βήμα 3
Πλάστε σε μπαλάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη, ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 4
Ζεστάνετε το φούρνο στους 180/160 στον αέρα/ γκάζι και στρώστε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης σε απόσταση 3- 4 εκατοστών μεταξύ τους στα ταψιά, ώστε το μείγμα να απλωθεί χωρίς να ακουμπήσει.

Βήμα 5
Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες αλλά να παραμείνουν μαλακά και κολλώδη στο κέντρο. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στα ταψιά.

Βήμα 6
Ανακατέψτε τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη με την υπόλοιπη κανέλα και πασπαλίστε τα μπισκότα. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για έως και πέντε ημέρες.