Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ


 Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν με τη δύναμη των συνθηκών και βγαίνουν νικητές. Προσπαθούν, δημιουργούν, παρουσιάζουν, μας πλημμυρίζουν με έντονα ψυχικά συναισθήματα, ποτίζουν το άνυδρο τοπίο της σκληρής καθημερινότητας, τονώνουν τη μνήμη μας, συνδέουν το παρόν με το παρελθόν, για...  


 

να αντλούμε νερό από τις ανεξάντλητες πηγές του Έθνους μας, να εμπνεόμαστε και να διδασκόμαστε.

Αυτό έκανε η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού Συλλόγου των Μικρασιατών της Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ», στα Γιαννιτσά, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022. Παρουσίασε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μια Μικρασιάτισσα μάνα αφηγείται», σε μια πολύ ποιοτική εκδήλωση της Παραδοσιακής Χορωδίας Γιαννιτσών, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή..

Επικεφαλής η καθηγήτρια μουσικής, ηθοποιός, τραγουδίστρια και χοράρχης της χορωδίας μας κυρία Μαρίκα Φωτοπούλου, η οποία είχε την έμπνευση και την επιμέ-λεια της παράστασης και με την ερμηνεία της κατέπληξε και συγκίνησε. Άριστες και οι συμμετέχουσες κυρίες: Αθηνά Χαριτίδη, Γιαννούλα Πριώνα, Ευδοκία Κυριάκη, καθώς και οι μουσικοί: Θάνος Γραίκος και Νεκταρία Πούλιου.

Ως επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τη θεατρική ομάδα, αλλά και τα μέλη της χορωδίας που τη συνόδεψαν. Εκπροσώπησαν τον Σύλλογο, τη Νέα Έφεσο, την περιοχή μας με τον καλύτερο τρόπο και ανάδειξαν το υψηλό πολιτιστικό μας επίπεδο και την πολιτισμική μας κληρονομιά..

Η Παραδοσιακή Χορωδία Γιαννιτσών, η οποία διοργάνωσε την εκδήλωση και προσκάλεσε τον «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ» και ο Δήμαρχος Γιαννιτσών, πρόσφεραν άριστη φιλοξενία και πρότειναν τη συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας. Τους ευχαρι-στούμε, αποδεχόμαστε την πρόταση και ανυπομονούμε για να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία, στη Νέα Έφεσο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων άλλων περιοχών, οι οποίοι έσπευσαν να προσκαλέσουν τον Σύλλογό μας, για να παρουσιά-σει την παράσταση και στον δικό τους τόπο.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Τους ευχαριστώ για τη χαρά, τη συγκίνηση και την αισιοδοξία που μου προσφέρουν. Τους παρακαλώ να συνεχίσουν την προσπάθεια, για να κάνουν το καλύτερο μνημόσυνο σε αυτούς που έφυγαν και να παραδώσουν την καλύτερη παρακαταθήκη σε αυτούς που ανέρχονται και σε αυτούς που θα έρθουν.

Εύχομαι το μήνυμα Ειρήνης και Αγάπης να ζεστάνει τις καρδιές όλων των ανθρώπων και να έρθουν καλύτερες ημέρες για όλους.

Με Αγάπη

Ιωάννης Κ. Δημητριάδης