Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή: Έρευνα των βελγικών αρχών στο σπίτι της – Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, προσήχθη ο σύζυγός της


Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», οι βελγικές αρχές συνέλεξαν στοιχεία και ηλεκτρονικές συσκευές από το σπίτι της ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με...  

 
πληροφορίες, φέρεται να έχει προσαχθεί ο σύζυγος της κ. Καϊλή για υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Κατάρ. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι βελγικές αρχές ερευνούν την Εύα Καϊλή, τον σύζυγό της, και ακόμη δύο άτομα.

Το δημοσίευμα της Le Soir για την Εύα Καϊλή

«Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από δεκαπέντε έρευνες από αξιωματικούς του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, που θεωρούνται ύποπτα, προσήχθησαν προκειμένου να εξεταστούν από τους ανακριτές με επικεφαλής τον ανακριτή, Michel Claise.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) Pier-Antonio Panzeri, καθώς και ο F. G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της κυρίας Εύας Καϊλή. Η τελευταία, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών, σύμφωνα με τη Le Soir και το περιοδικό Knack. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οδηγήθηκε για ανάκριση. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο μόνος τρόπος να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να τον πιάσουν επ’ αυτοφώρω.

Την 1η Νοεμβρίου, είχαν δημοσιευτεί στο Twitter φωτογραφίες από τη συνάντηση της κ .Καϊλή με τον κ. Al Marri, Υπουργό Εργασίας του Κατάρ: «Η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του σε θέματα εργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχεται καλό τουρνουά», ανέφερε στο Twitter o πρεσβευτής της Ε.Ε. στο Κατάρ.