Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τελικός-πρόκληση στο Australian Open απέναντι στον μεγάλο Τζόκοβιτς



Διεκδικεί τον πρώτο τίτλο σε Grand Slam και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης

  Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς...  


 

στον μεγάλο τελικό του Australian Open θα αντιμετωπίσει τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς (10:30, Eurosport 1), διεκδικόντας τον πρώτο του τίτλο σε Grand Slam, αλλά και την δυνατότητα να ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας φαίνεται πώς βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, όπως παραδέχτηκε κι ο Σέρβος αντίπαλός του, με αποτέλεσμα να αισιοδοξεί ότι θα δώσει τέλος στο αρνητικό 0/9 σε τελικούς απέναντι στο Big-3 του τένις (Τζόκοβιτς-Ναδάλ-Φέντερερ).

Βέβαια κι ο Νόλε είναι σε καλή κατάσταση, με το κίνητρό του να είναι μεγάλο, καθώς εκτός από την επιστροφή του στην κορυφή του κόσμου, θα κυνηγήσει τον 22ο τίτλο του σε Grand Slam, ισοφαρίζοντας τον Ράφα Ναδάλ.


Αντίπαλος και η προϊστορία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κληθεί να αντιμετωπίσει και το «κακό παρελθόν», καθώς σε 12 αναμετρήσεις με τον Τζόκοβιτς μετρά δύο νίκες και δέκα ήττες, με χαρακτηριστικότερη όλων την ήττα στον τελικό του Roland Garros το 2021, όταν και είχε λυγίσει στο τέλος, παρότι προηγούταν με δύο σετ (3-2).

Τελευταία νίκη του Έλληνα τενίστα ήταν στο Masters της Σαγκάης το 2019, όταν είχε επικρατήσει 2-1 για τα προημιτελικά.


Το οικονομικό έπαθλο

Εκτός από τον τίτλο και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, το κέρδος για τον Στέφανο Τσιτσιπά σε περίπτωση νίκης θα είναι και οικονομικό.

Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή του στον τελικό έχει εξασφαλίσει 1,625 εκατ. δολάρια, ενώ σε περίπτωση νίκης θα πάρει το ποσό των 2,975 εκατ. δολαρίων.