Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Λαύκος: Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου με τις εντυπωσιακές διαδρομές και την παραδοσιακή ζωή



Εκεί όπου απαγορεύονται τα αυτοκίνητα
 
Το Πήλιο είναι το μέρος που αν επισκεφθείς θα μπεις στο πειρασμό να επισκεφθείς όλα τα χωριά του. Καθένα... 

 
έχει τη δική του προσωπικότητα, τη δική του ιστορία και σε κάθε σου στάση θα γεμίσεις με εικόνες που θα κουβαλάς με νοσταλγία για μια ζωή.

Ένα από αυτά τα χωριά του Πηλίου είναι και ο Λαύκος, που θα συναντήσεις αν κατευθυνθείς προς τη νότια πλευρά. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό που έχει διατηρήσει τον χαρακτήρα του και δεν έχει αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου.

Πρόκειται για ένα πραγματικό ησυχαστήριο, λίγο απομονωμένο από τα πιο γνωστά χωριά του Πηλίου. Στο χωριό αυτό δεν θα δεις αυτοκίνητα, αφού απαγορεύονται.

Έξω από το χωριό υπάρχει ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης όπου μπορείς να παρκάρεις και να απολαύσεις τα σοκάκια του χωριού με τα πόδια.

Επίσης στον Λαύκο θα βρεις το παλαιότερο καφενείο στην Ελλάδα, εκεί που έπιναν τον καφέ τους ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Κώστας Βάρναλης.

Σίγουρα το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να το επισκεφθείς, αφού το να απολαμβάνεις τον καφέ σου και τα παραδοσιακά τους γλυκά κάτω από τη σκιά των πελώριων δέντρων μοιάζει ειδυλλιακό, όμως και το χειμώνα το χωριό έχει να σου προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

‘Εχει εντυπωσιακές διαδρομές γύρω του, ενώ τα παραδοσιακά καφενεία με τις ξυλόσομπες θα σου προσφέρουν την γαλήνη που σου λείπει στην πόλη.