Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Σολομός με σάλτσα πέστο


Ιδιαίτερες γεύσεις που συνδυάζονται ιδανικά

Υλικά 

  • 4 μερίδες σολομού
  • 2/3 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού
  • 2 συσκευασίες των 250 γρ. ρύζι


 

  • 2 καρότα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε μακριές λωρίδες
  • 200 γρ. φασολάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες κατά μήκος


Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω στο προετοιμασμένο ταψί. Απλώστε σε κάθε κομμάτι σολομού 1 κουταλιά της σούπας πέστο. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί καλά.


Βήμα 3

Εντωμεταξύ, ετοιμάστε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Προσθέστε το καρότο, τα φασολάκια και το μισό από το υπόλοιπο πέστο. Ανακατέψτε καλά.


Βήμα 4

Μοιράστε το μείγμα ρυζιού ομοιόμορφα σε πιάτα σερβιρίσματος. Βάλτε από πάνω τον σολομό και περιχύστε με το υπόλοιπο πέστο για να σερβίρετε.