Στις 18:00 ξεκινά η συζήτηση σχετικά με...
την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την υπόθεση των υποκλοπών.
Η πρόταση έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την παρέμβασή του και ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση προκειμένου η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή όταν και ο πρωθυπουργός αναχωρεί για προγραμματισμένο ταξίδι στην Ιαπωνία. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ειδηγητές θα είναι οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Φίλης, ενώ από τη ΝΔ, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ο οποίος θα μιλήσει και πρώτος, ενώ στα έδρανα της κυβέρνησης θα βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Από το ΠΑΣΟΚ εισηγητής θα είναι η Ευαγγελία Λιακούλη.
Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «εγκληματικό δίκτυο» στο Μέγαρο Μαξίμου με εγκέφαλο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, κατά την τοποθέτησή του, αποκάλυψε το περιεχόμενο του φακέλου που έλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, μετά το αρχικό του αίτημα για τις επισυνδέσεις.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο φάκελος που του δόθηκε από την ανεξάρτητη αρχή επιβεβαιώνει ότι 10 πρόσωπα παρακολουθούνταν συνολικά, μεταξύ των οποίων, ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, οι δημοσιογράφοι, Τάσος Τέλλογλου και Θανάσης Κουκάκης αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του ΓΕΣ, κ. Λαλουσης, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, κ. Διακόπουλος, ο πρωήν και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κοι Λάγιος και Αλεξόπουλος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ