Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Τοστ αβοκάντο με καπνιστό σολομό και κατσικίσιο τυρί


Για ένα υγιεινό ξεκίνημα ημέρας

Υλικά 

  • 1 φέτα ψωμί χωριάτικο ή προζυμένιο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. κατσικίσιο τυρί, για να απλώσετε ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια του ψωμιού
  • 1/2 μέτριο αβοκάντο χωρίς κουκούτσι και φλούδα


 

  • 1 κ. γλ. κάπαρη, συν περισσότερο για γεύση
  • 2 φέτες ντομάτας από 1 μεσαία ντομάτα
  • 3 λεπτές φέτες κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες από 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κομμάτια καπνιστού σολομού σε λεπτές φέτες
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση

Βήμα 1

Πασπαλίστε ελαφρά το ψωμί με ελαιόλαδο και ψήστε το στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.

Βήμα 2
Απλώστε το κατσικίσιο τυρί στην επιφάνεια.

Βήμα 3
Βάλτε από πάνω αβοκάντο και λιώστε το με ένα πιρούνι για να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Βήμα 4
Πασπαλίστε ομοιόμορφα την επιφάνεια με κάπαρη και προσθέστε από πάνω τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τον καπνιστό σολομό.

Βήμα 5
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.