Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας



Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις μέρες που δεν έχετε μαγειρική έμπνευση

Υλικά

  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

 

  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 220 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο



Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1- 2 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και τα ζυμαρικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3
Φέρτε το υγρό σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν, περίπου 18- 20 λεπτά.

Βήμα 4
Ανακατέψτε την παρμεζάνα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερο γάλα όσο χρειάζεται μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως και προσθέστε από πάνω μαϊντανό.