Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Απαγχονισμός στο Μοσχάτο-Δικηγόρος 47χρονης: Να αρθεί το τραπεζικό και τηλεφωνικό απόρρητο του νεκρού



«Αν όντως αποδειχθεί ότι «έφυγαν» χρήματα από τους λογαριασμούς του, όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες, σημαίνει ότι υπήρχε μια προετοιμασία από την πλευρά του 50χρονου»
 
Η... 

 
δικηγόρος της πρώην συνεργάτιδας του ασφαλιστή που έχει ήδη προφυλακιστεί ως υπαίτια για τον θάνατό του, Κατερίνα Τσιώνα,δηλώνει ότι με την άρση του τραπεζικού απορρήτου τόσο του θανόντος όσο και της συζύγου του θα διαπιστωθεί αν υπήρχαν συναλλαγές πριν από το μοιραίο συμβάν.

«Αν όντως αποδειχθεί ότι «έφυγαν» χρήματα από τους λογαριασμούς του, όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες, σημαίνει ότι υπήρχε μια προετοιμασία από την πλευρά του 50χρονου. Ότι είχε προαποφασίσει, δηλαδή, να αυτοκτονήσει». Παράλληλα, όπως εξηγεί η δικηγόρος, θα αποκαλυφθεί με ποιους είχε τόσο μεγάλες χρηματικές συναλλαγές που τον είχαν οδηγήσει σε αδιέξοδο», εξηγεί.

Σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση, σύμφωνα με την πλευρά τη 47χρονης, αναμένεται να εισφέρει και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. «Δεν έχει γίνει κατάσχεση του κινητού του ασφαλιστή για να δούμε αν τον απειλούσαν και ποιοι τον απειλούσαν. Ο θανών είχε υποστεί ξυλοδαρμό. Όλα αυτά θα πρέπει να αποδειχθούν και έπρεπε ήδη να είχαν δρομολογηθεί από τις Αρχές». λέει η κυρία Τσιώνα.
Αναμένονται τα αποτελέσματα από το γενετικό υλικό και τις τοξικολογικές εξετάσεις

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση παραμένει ανοικτή εν αναμονή κρίσιμων στοιχείων της έρευνας που εκτιμάται ότι θα ρίξουν «φως» στις συνθήκες θανάτου. Οι ερευνητές της υπόθεσης έχουν ήδη «σαρώσει» το διαμέρισμα του 50χρονου για γενετικό υλικό, το οποίο αναμένεται να δείξει αν στο χώρο τη στιγμή του απαγχονισμού υπήρχε και τρίτο πρόσωπο που βοήθησε στο να τοποθετηθεί η θηλιά στον λαιμό του ασφαλιστή. Και αυτό γιατί τόσο η σωματοδομή της γυναίκας όσο και το γεγονός ότι τα πόδια του 50χρονου πατούσαν στο έδαφος και το σώμα δεν βρισκόταν σε αιώρηση δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για το πώς θα μπορούσε εν προκειμένω να τελεστεί έγκλημα.

Εξαιρετικής σημασίας κρίνονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών στη σορό του θύματος. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι ο θάνατος προήλθε από απαγχονισμό. Ωστόσο, το θύμα έφερε πολλαπλά κατάγματα από ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί λίγες μέρες πριν το μοιραίο. Είχε εκχυμώσεις στη μύτη, στο αριστερό αντιβράχιο, στη ράχη του αριστερού καρπού, ενώ έφερε κατάγματα και στα δύο πλευρά, με τα χτυπήματα να προσδιορίζονται από 5 μέχρι και 10 ημέρες προ του θανάτου. Ως εκ τούτου οι ειδικοί θεωρούν αδύνατο ο 50χρονος να μπορούσε να κινηθεί χωρίς τη λήψη ισχυρών φαρμάκων. Θα πρέπει, λοιπόν, να απαντηθεί ποιες ουσίες βρίσκονταν στον οργανισμό του και τι θα μπορούσαν να επιφέρουν.

Σημειώνεται ότι το άψυχο σώμα του ασφαλιστή βρέθηκε κρεμασμένο με υφασμάτινη ζώνη, η οποία λειτούργησε ως βρόχος στον λαιμό του. Η ζώνη ήταν περασμένη σε μονόζυγο το οποίο ήταν τοποθετημένο σε ένα από τα παιδικά δωμάτια του διαμερίσματος. Δεδομένου ότι τα πόδια του θανόντα πατούσαν στο έδαφος και τα χέρια του ήταν ελεύθερα, εκτιμάται ότι το σκαμνάκι πάνω στο οποίο φέρεται να πάτησε ο 50χρονος δεν έπαιξε κάποιο ρόλο ακόμη και να είχε σπρωχτεί από τον ίδιο ή την 47χρονη.