Πώς μπορεί μία καυτερή πιπεριά να προκαλέσει αναφυλακτικό σοκ και να οδηγήσει στο θάνατο; Κι όμως! Το...
τσίλι που καλλιεργεί στον κήπο του ένα ουαλός σεφ, μπορεί να προκαλέσει το μοιραίο.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mirror, πρόκειται για την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο.
Η «ανάσα του δράκου», όπως την «βάπτισε» ο ουαλός σεφ, Μάικ Σμιθ , καλλιεργείται για ιατρικούς λόγους καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς ως αναισθητικό.Τα έλαια που εμπεριέχει είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να μουδιάσουν το δέρμα.
Ο Μάικ Σμιθ , κάτοικος της St Asaph στη Βόρεια Ουαλία, καλλιεργεί στον κήπο του πιπεριές και λαχανικά τα τελευταία επτά χρόνια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Post.
«Καθώς νιώθουμε το στόμα μας να καίει, οι αεραγωγοί κλείνουν κι έχουμε την αίσθηση ότι μας κόβεται η αναπνοή», υποστηρίζει ο 53χρονος Σμιθ.
Ο ίδιος την έχει δοκιμάσει με την άκρη της γλώσσας του. Κι όταν ένιωσε να παίρνει το στόμα του φωτιά, την έφτυσε σε περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Ο ίδιος έχει ονομάσει την δημιουργία του "ανάσα του δράκου", ενώ η πιπεριά καλλιεργείτε και για ιατρικούς σκοπούς, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς ως αναισθητικό αφού τα έλαια που περιέχει είναι τόσο ισχυρά που μουδιάζουν το δέρμα.