Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Volume eating»: Tο μυστικό διατροφής μιας fitness coach που απέκτησε το σώμα των ονείρων της


Η fitness coach Rachel Dillon με μία ανάρτησή της στο Instagram, θέλει να δείξει στον κόσμο πόσο σημαντικό είναι να αγαπάς τον εαυτό σας και πώς η αγάπη και ο σεβασμός μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου και με θαυμαστά αποτελέσματα.

Η...  

 
fitness coach δείχνει πόσο έχει αλλάξει το σώμα της από το 2015, από τη στιγμή που αποφάσισε να είναι πιο «ευγενική» με τον εαυτό της στη διατροφή και στη ρουτίνα άσκησης. Η Rachel Dillon δήλωσε ότι φροντίζει να απολαμβάνει όλα τα τρόφιμα με μέτρο, καθώς και μια ποικιλία προπόνησης και κίνησης. Επίσης, παίρνει περισσότερες ημέρες ξεκούρασης και κάνει λιγότερη αερόβια άσκηση.

Το 2015, όταν τραβήχτηκε η πρώτη φωτογραφία, η Rachel ετοιμαζόταν για τον πρώτο της διαγωνισμό γυμναστικής και δήλωσε ότι έφτασε σε ακραίες καταστάσεις για να παραμείνει σε φόρμα. Έτρωγε κάθε μέρα για πρωινό μαγειρεμένο ψάρι, πριν ξεκινήσει τη δουλειά της στις 5 το πρωί.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, εργάστηκε για να αναπτύξει έναν τρόπο ζωής που της άρεσε, ενώ παράλληλα πετύχαινε τους γυμναστικούς της στόχους.

«Κι εγώ δεν πίστευα πραγματικά ότι ήταν εφικτό, αλλά, όσο περισσότερα μάθαινα και όσο περισσότερα δοκίμαζα, τόσο πιο κοντά ήμουν στο να βρω αυτό που δούλευε καλύτερα για μένα και τον ιδανικό τρόπο ζωής μου», είπε.

«Οκτώ χρόνια μετά, είμαι περήφανη που μπορώ να πω ότι απολαμβάνω και βελτιώνω συνεχώς τον τρόπο ζωής που ζω μέρα με τη μέρα, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη».

«Volume eating»: Το μυστικό της διατροφής της

Σε άλλες αναρτήσεις της, η fitness coach τα μυστικά της καθημερινής της διατροφής που την κάνει να νιώθει πλήρης και να δείχνει στα καλύτερά της, καθώς και το διατροφικό τρικ το οποίο έχει πολύ ψηλά.

Όπως εξηγεί, ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε να νιώθετε ότι στερείτε από τον εαυτό σας πράγματα, είναι να ακολουθήσετε μια διατροφική προσέγγιση που ονομάζεται «volume eating». Αυτό σημαίνει ότι εστιάζετε στο να γεμίζετε τη διατροφή σας με τρόφιμα που έχουν μεγαλύτερο όγκο (μέγεθος) αλλά μικρότερη πυκνότητα (ή θερμίδες)

«Κάτι που ακούω συχνά από γυναίκες όταν ξεκινούν για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα είναι ότι δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο φαγητό μπορούν να φάνε με λιγότερες θερμίδες», έγραψε η Rachel στο Instagram.



Σε μια τυπική ημέρα η Rachel τρώει περίπου 1.800-2000 θερμίδες. Αυτές περιλαμβάνουν άφθονες πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

«Επικεντρώνομαι στην προσθήκη τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στα γεύματά μου, όπως δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά και σπόρους chia, ώστε να αισθάνομαι χορτάτη για περισσότερο χρόνο», είπε.

Το πρωινό μπορεί να είναι κάτι σαν μια φέτα τοστ ολικής άλεσης, μερικά ασπράδια αυγού, αβοκάντο, μια χούφτα φράουλες και μια χούφτα βατόμουρα.

Για το μεσημεριανό γεύμα, επιλέγει μερικά ζυμαρικά με πρωτεΐνες, τόνο, μπροκολίνι, τοματίνια, κολοκυθάκια και σάλτσα ζυμαρικών με ντομάτα. «Βρίσκω τρόφιμα όπως το μπρόκολο και οι ντομάτες τον τέλειο τρόπο για να γεμίσω τα γεύματά μου ώστε να νιώθω χορτάτη, ενώ είναι νόστιμα και γεμάτα με μικροθρεπτικά συστατικά», εξηγεί.

Το πρωί τρώει τέσσερις ρυζογκοφρέτες με τυρί κρέμα και αγγούρι, πριν πιει ένα smoothie που αποτελείται από σπόρους chia, σμέουρα, σιρόπι σφενδάμου χωρίς ζάχαρη και γάλα αμυγδάλου το απόγευμα. Το δείπνο της Rachel τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν κιμάς γαλοπούλας, ζυμαρικά ολικής άλεσης, σάλτσα σόγιας, τσίλι, αρακάς, μπρόκολο και κουνουπίδι.

Αν έχει όρεξη για κάτι γλυκό μετά το δείπνο, η προπονήτρια γυμναστικής δεν αρνείται στον εαυτό της ένα ή δύο κομμάτια σοκολάτας.
 
 healthstories.gr