Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Άλκης Καμπανός: «Συγγνώμη» ζήτησαν μητέρες κατηγορουμένων στους γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου


 Συγγενικά πρόσωπα, οικογενειακοί φίλοι και εκπαιδευτικοί των 12 κατηγορούμενων ανέβηκαν σήμερα στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη για την δολοφονία...  

 
του Άλκη Καμπανού, που συνεχίζεται για 20η ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης αναφέρθηκαν κυρίως στις προσωπικότητες των νεαρών κατηγορουμένων για την «τυφλή» οπαδική επίθεση που στοίχισε την ζωή του 19χρονου Άλκη.

Μεταξύ αυτών, μητέρες που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, ζητώντας, με απολογητικό ύφος, συγγνώμη για τον θάνατο του 19χρονου και για την εμπλοκή των παιδιών τους. «Καταλαβαίνουμε τη δική σας θέση, δεν είστε εδώ ως κατηγορούμενες», είπε η προεδρεύουσα του δικαστηρίου προς τις τρεις γυναίκες που εξετάστηκαν σήμερα

Μετέφεραν όσα τους εκμυστηρεύτηκαν τα παιδιά τους, πριν συλληφθούν και καταστούν κατηγορούμενα, αναφορικά με τον βαθμό συμμετοχής τους στο επεισόδιο. Οι μητέρες, καθεμία για λογαριασμό του δικού της παιδιού, ισχυρίστηκαν ότι δεν χτύπησαν τον Άλκη ούτε ήρθαν σε σωματική επαφή μαζί του.

«Είναι δύσκολο για μένα να μιλάω για την υπόθεση», κατέθεσε η μητέρα του 1ου κατηγορούμενου, σημειώνοντας ότι έχει κλονιστεί ψυχικά η υγεία της μετά το συμβάν. «Τον παρακαλούσα να μου πει την αλήθεια. Κλαίγοντας, μου είπε “μαμά, δεν τον χτύπησα”. Αν τον είχε χτυπήσει δεν θα στεκόμουν απέναντι σας», είπε, απευθυνόμενη προς το δικαστήριο.

«Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη που ο γιος μου βρέθηκε εκεί», ανέφερε η μητέρα του 4ου κατηγορούμενου. «Κρατούσε έναν πυρσό […] δεν πρόλαβε να δει κάτι γιατί έφυγε», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η ίδια για την συμμετοχή του κατηγορούμενου γιου της, ο οποίος μετά τη δολοφονική επίθεση, έφυγε στην πατρίδα του, την Αλβανία, για να παραδοθεί τελικά κάποια 24ωρα αργότερα στις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Η τρίτη μάρτυρας, μητέρα του 11ου κατηγορούμενου, εξέφρασε την συντριβή της για την δολοφονική επίθεση, που όπως είπε, «έπεσε σαν βόμβα μέσα στο σπίτι μας». «Δεν μπορούσα να φανταστώ πως το παιδί μου θα είχε μία τέτοια εμπλοκή», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο γιος της, με βάση όσα της μετέφερε, «κρατούσε ένα ξύλο και επιτέθηκε στον φίλο του Άλκη».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης.