Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου




Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου εορτάστηκε και φέτος στην Κατερίνη η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Στις εκδηλώσεις, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, παρίστατο και συμμετείχε με κατάθεση στεφάνου, η κυρία Μάνη.

Στον...   


 

Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Θείας Αναλήψεως τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ στη συνέχεια παρήλασαν η μαθητιώσα νεολαία, οι μορφωτικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και ο Ερυθρός Σταυρός με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου. Η παρέλαση έκλεισε με το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας παρελαύνοντας.

Η κυρία Μάνη σε μήνυμά της τονίζει.

«Το Έθνος γιόρτασε χθες, με την αυτονόητη περισυλλογή που επιτάσσει το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τη μεγάλη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πριν από 202 χρόνια, οι ήρωες πρόγονοί μας, ύψωσαν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση το λάβαρο της ελευθερίας. Πολέμησαν ενωμένοι και νίκησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Τα ιδανικά και το παράδειγμά τους είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Τόλμη, ενότητα, αγάπη για την πατρίδα, είναι οι αξίες που μας κληροδότησαν. Με βάση αυτά, οφείλουμε να να συνεχίσουμε να πορευόμαστε».