Απλή αλλά νόστιμη συνταγή
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 κ. σ. λάδι
- 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. πάστα miso
- 1 κ. σ. mirin
- Φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. γλ. μέλι
- Σουσάμι, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα miso, το λάδι, το mirin, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το σκόρδο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι.
Βήμα 3
Αλείψτε με το γλάσο τα φιλέτα σολομού, καλύπτοντας γενναιόδωρα κάθε κομμάτι ψαριού.
Βήμα 4
Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε το σολομό για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα.
Βήμα 5
Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με σουσάμι.