Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Σολομός με σάλτσα τεργιάκι


Απλή αλλά νόστιμη συνταγή

Υλικά 

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κ. σ. λάδι
  • 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας


 

  • 2 κ. σ. πάστα miso
  • 1 κ. σ. mirin
  • Φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. μέλι
  • Σουσάμι, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα miso, το λάδι, το mirin, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το σκόρδο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι.

Βήμα 3
Αλείψτε με το γλάσο τα φιλέτα σολομού, καλύπτοντας γενναιόδωρα κάθε κομμάτι ψαριού.

Βήμα 4
Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε το σολομό για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα.

Βήμα 5
Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με σουσάμι.