Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Νιόκι με γαρίδες σε κρεμώδη σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας


Ελαφρύ και αέρινο πιάτο με την πιο καταπληκτική σάλτσα που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Υλικά

  • 1 πακέτο νιόκι
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες

 
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, ή περισσότερο, ανάλογα με τις ανάγκες
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2-3 λεπτά και αφήστε τις στην άκρη.

Βήμα 3
Για να φτιάξετε τη σάλτσα κρέμας παρμεζάνας σκόρδου, λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 4
Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και το βασιλικό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθούν, περίπου 1-2 λεπτά. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 1-2 λεπτά. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος.

Βήμα 5
Προσθέστε τις γαρίδες και τα νιόκι και ανακατέψτε απαλά.

Βήμα 6
Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό, αν θέλετε.