Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Απέρριψε τις αγωγές και αναγνώρισε «Μακεδονική γλώσσα» στην Ελλάδα! Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί


Και μαζί με τους Σκοπιανούς πανηγυρίζουν και οι ντόπιοι συνωμότες που κινούνται εδώ και χρόνια εναντίον της Πατρίδας και του Έθνους. Σύντομα θα κινηθούν και για αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας»... 

 
Το Πρωτοδικείο της Φλώρινας, με δύο ξεχωριστές αποφάσεις, απέρριψε επίσημα αρκετές αιτήσεις/αγωγές για ακύρωση της αρχικής απόφασης έγκρισης του αιτήματος εγγραφής του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, του αυτοαποκαλούμενου «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα, την οποία αποκαλούν με το σλάβικο όνομα "Λερίν"...

«Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι στις 27 Ιουλίου 2022 εγκρίθηκε από το ελληνικό δικαστήριο η αίτηση εγγραφής του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας ως μη κυβερνητικής οργάνωσης/σύλλογος, καθιστώντας το, τον πρώτο οργανισμό που μεριμνά άμεσα για την εγγραφή της μακεδονικής γλώσσας. και αναγνωρίζεται ως τέτοιο από τις ελληνικές κρατικές αρχές» γράφει η Novamakedonija.

«Ωστόσο, αμέσως μετά την ανακοίνωση μιας τέτοιας απόφασης, αρκετές αιτήσεις/αγωγές από «τρίτους ενδιαφερόμενους» υποβλήθηκαν στο Δικαστήριο της Φλώρινας για ακύρωση της αρχικής απόφασης εγγραφής.

Αρκετές ακροδεξιές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα της πολιτείας εμφανίστηκαν ως υποβάλλοντες τέτοιου είδους αιτήματα, ενώ ένα από τα αιτήματα υποβλήθηκε προσωπικά από τον εισαγγελέα στην επικράτεια της περιφέρειας Φλώρινας.

Η πρώτη από τις δίκες πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023. Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη εντάσεις, συμπληρωμένη από υπερπλήρεις αίθουσες δικαστηρίων, το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας παρουσίασε τα επιχειρήματά του ενώπιον του Δικαστηρίου, μεταξύ άλλων, παρουσιάζοντας στοιχεία για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας από το ελληνικό κράτος πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Με τις ιστορικές αποφάσεις της 16ης Μαρτίου 2023, το Βασικό Δικαστήριο της Φλώρινας απέρριψε το αίτημα/αγωγή της εισαγγελικής αρχής, τα αιτήματα που υπέβαλαν η «Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας» και η «Πανελλήνια Ένωση Απόγονοι των Μακεδόνων - Παύλος Μελάς», όπως και αυτά που υπέβαλαν ο «Σύλλογος για την Άμυνα Μακεδονίας και Θράκης», η «Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών», ο «Σύλλογος Αριστοτέλης», η «Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού» και η «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»...

Τα αιτήματά των συλλόγων αυτών τους απορρίφθηκαν ως αβάσιμα, ενώ ορισμένα από αυτά χαρακτηρίστηκαν ως εντελώς απαράδεκτα από το Δικαστήριο της Φλώρινας κι έτσι το αυτοαποκαλούμενο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» παραμένει νόμιμα εγγεγραμμένος μη κυβερνητικός οργανισμός στη χώρα.

Το τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων Sitel αναφέρει παράλληλα πως... «Το ελληνικό δικαστήριο του Λέριν (σημείση: Φλώρινας) ενέκρινε την ύπαρξη του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» και απέρριψε τις αγωγές των συλλόγων που εναντιώθηκαν στο έργο του. Μετά από αρκετούς μήνες αντιδικίας, τεταμένες ακροάσεις και μεγάλο αριθμό μαρτύρων, την Παρασκευή το δικαστήριο έκρινε ως αβάσιμες και απαράδεκτες τις δεκάδες μηνύσεις που υπέβαλαν σύλλογοι που εναντιώθηκαν στο έργο του κέντρου.

«Παλέψαμε μέσα από τα δικαστήρια, με τα επιχειρήματά μας και τον αγώνα μας για να τα πάρουμε όλα αυτά, ώστε να μην μας απαγορεύσουν και προχθές, για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα μας, το δικαστήριο στο Lerin (σημ. Φλώρινας) αποφάσισε ότι μπορούμε συνεχίζουν να εργάζονται, να λειτουργούν, να υπάρχουν. Είναι ένα είδος αναγνώρισης της μακεδονικής γλώσσας», δήλωσε ο Δημήτριος Ιωάννου, από το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας.

Στην προσπάθεια απαγόρευσης του έργου του Κέντρου, ο εισαγγελέας στο Λερίν (σημ. Φλώρινας) υπέβαλε επίσης τη δική του μήνυση. Μαζί με τους συλλόγους που αρνούνται τη μακεδονική ύπαρξη κατήγγειλαν στο δικαστήριο ότι βιώνουν αναταραχή, ενώ το Κέντρο τάραξε ακόμη και τον ύπνο τους.

«Ζήτησαν να σταματήσει η δουλειά της εταιρείας γιατί δεν υπήρχε μακεδονική γλώσσα, γιατί με όλα αυτά που φέραμε αναστάτωση στη ζωή τους, ανέφεραν μάλιστα ότι βλέπουν εφιάλτες όταν κοιμούνται, γιατί με αυτό το ψέμα που έχουμε παρουσιάσει, εμείς χαλούμε την ασφάλειά τους στο ελληνικό κράτος και δημιουργούμε πράγματα που στην ουσία δεν υπάρχουν», λέει ο Ιωάννου.

«Τώρα και με τη σφραγίδα του δικαστηρίου ότι είμαστε νόμιμοι, σχεδιάζουμε να ανοίξουμε κι άλλα τέτοια γραφεία για συναντήσεις Μακεδόνων και για την ανάπτυξη της μακεδονικής γλώσσας. Ουσιαστικά αυτό δεν είναι το τέλος του αγώνα μας, αλλά η αρχή του αγώνα μας, ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που εγγυάται το σύνταγμα» ξεκαθαρίζει ο Ιωάννου στο Σκοπιανό κανάλι...

Μας λέει δηλαδή πως έρχεται νέος κύκλος ανθελληνικής προπαγάνδας στην εως τώρα απελευθερωμένη Μακεδονία μας και σίγουρα, ότι σας είπαμε από την αρχή. Οι συνωμότες Σλάβοι με έξωθεν κεφάλαια και βοήθεια θα κινηθούν και για αναγνώριση δήθεν Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και θα το κάνουν σύντομα... με ευθύνη της Δικαιοσύνης που κινήθηκε πέρα από τα όρια της προδοσίας...