Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Τα φρέσκα Μύδια Πιερίας στη FoodExpo 2023με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας


Άνοιγμα σε νέες αγορές για τα φρέσκα Μύδια Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου:«Ακόμη ένα βήμα στην προσπάθειά μαςγια την προώθηση των πιερικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ντόπιων παραγωγών»

Τη δυνατότητα προώθησης του φρέσκου Μυδιού Πιερίας,σε νέες αγορές, είχαν...  


 

οι μυδοπαραγωγοί Πιερίας,οι οποίοι συμμετείχαν μέσω του ευρωπαϊκού έργου «Δράσεις προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020», στη FoodExpo 2023,από 18-20 Μαρτίου 2023, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Το Επιμελητήριο Πιερίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος είχε την ευκαιρία μέσω συνεντεύξεων στα ΜΜΕ να ενημερώσει το ευρύ κοινό, για την μυδοκαλλιέργεια στην περιοχή της Πιερίας, αναφέροντας ότι είναι ένας από τους πιο δυναμικά εξελισσόμενους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας της Πιερίας.

Εκτός του Πρόεδρου Ηλία Χατζηχριστοδούλου, παρόντες στην έκθεση ήταν ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Πεΐδης, ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αλμαλιώτης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας Τάσος Δραγάνης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Σάββας Ρούσσος, η Γενική Γραμματέας Μαρία Χαραλαμπίδου και ομάδα Μυδοκαλλιεργητών της Πιερίας.

 


Στο εντυπωσιακό περίπτερο τουΕπιμελητηρίου Πιερίας, το οποίο έγινε πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών και εκθετών, δόθηκε η δυνατότητα στους Μυδοπαραγωγούς της Πιερίας, να αναδείξουν την παραγωγή τους και να πραγματοποιήσουν εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες και συμφωνίες με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο καταξιωμένοςκαι δημοφιλής Σεφ Πέτρος Συρίγος, δημιούργησε πρωτότυπα και μοναδικά πιάτα, γεμάτα γεύση και άρωμα Αιγαίου, μαγειρεμένα φυσικά με τα εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα Μύδια Πιερίας. Χιλιάδεςεπισκέπτεςαλλά και εκθέτες της έκθεσης, είχαν την δυνατότητα να γευτούν και να γνωρίσουντους δεκάδες τρόπους μαγειρέματος των μυδιών και να ενημερωθούν για την υψηλή διατροφική τους αξία.

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πιερίας στη FoodExpo 2023ήταν μία εκ των πολλών του δράσεωνστο πλαίσιο του προγράμματος, για την προώθηση, προβολή και αύξηση της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας.