- 350 γρ. ζυμαρικά της προτίμησής σας
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 225 γρ. καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κλωναράκια βασιλικό
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το σολομό σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, αφού πρώτα προσθέσετε τη ρίγανη.
Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι (αφού προηγουμένως το έχετε κόψει σε χοντρά κομμάτια), το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
Με ένα καπάκι σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν σουρώσετε παίρνετε μια κουταλιά από νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και την τοποθετείτε στο τηγάνι με το σπανάκι και το σολομό.
Σουρώνετε τα μακαρόνια, τα ρίχνετε στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά.
Δυναμώστε για λίγο τη φωτιά, ανακατέψτε μια τελευταία φορά και σερβίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό και τυρί τριμμένο κατά βούληση.